vrijdag 3 augustus 2012

2 augustus

Van Barathpur naar Agra.

Om 6 uur staat de auto alweer klaar om naar het vogelreservaat te gaan, we hadden gisteren de fietsen al geregeld en onze gids ( die wel hele scherpe ogen had, bleek later) was ook al paraat.

Het eerste stuk van de route werd vooral gedomineerd door de pauwen, dit is het nationale symbool van India, volgens onze gids is dat omdat de Pauw de jonge slangen opeet als ze net uit het ei zijn gekomen, dat betekent dat er zo'n 90% van de jonge slangen wordt opgegeten en dat is weer goed voor de mensen.



We hebben tientallen soorten vogels gespot, wel 3 verschillende soorten van de ijsvogel, lepelaars, ibissen, verschillende soorten ooievaars, parkieten maar ook een jakhals, antilopen en een schildpad.


Dus onze morgen kon niet meer stuk, want de fietstocht was ook wel lekker.





Na thuiskomst de koffers gepakt want we hadden geen goede internet verbinding, en je begrijpt dat dat wel nodig was in deze situatie. We zijn dus een paar dagen eerder naar Agra afgereisd. In Agra hebben Peter en Tineke, na contact met het thuisfront besloten om terug te gaan. De vlucht terug kan zaterdag 4 augustus, dus we hebben nog even tijd om samen Agra te zien, en de gezamenlijke vakantie op een goede manier af te sluiten.

Voor het eten nog even te voet naar te Taj Mahal, niet naar binnen want dat was te laat maar nog wel een foto van de achterkant.


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Van Baratpur naar Agra

1 augustus

Van Jaipur naar

Onderweg is er weer veel te zien, een bus "vol" mannen die god wetenswaardig naartoe gaan, we stoppen bij een busstop om even te plassen maar dat was ook een stopplaats voor de bussen, dit was de eerste keer dat ik me niet veilig voelde in India.


Ook hebben mooie plaatjes geschoten van werkende vrouwen in het veld, zo kleurrijk. Het lijkt wel of ze met hun beste kleren aan het wieden zijn.


En toen Jahdav ons weer een schitterende stepwell laten zien met daarbij een eeuwenoud tempeltje.



Het is schitterend om zo'n stepwell te zien, Tineke zei spontaan "Gonnie level 3 van de prince of persia".






De honderden trappen naar beneden zijn bedoeld om altijd bij het bestaande waterniveau te kunnen, want dat varieert met de stand van het grondwater.

Jahdav had ons verteld dat het hotel dat we geboekt hadden niks was, hij wist iets beters, nou niet dus, maar hij had wel gelijk dat het andere ook niets was, dus op jacht naar iets beters maar dat is uiteindelijk niet gelukt, maar op het vogelreservaat is ook nog een hotel dat de volgende dag bekeken kon worden.

Zover is het helaas niet gekomen omdat Peter om half een s'nachts een heel verschrikkelijk telefoontje kreeg van zijn dochter die vertelde dat haar moeder in haar slaap was overleden ( de ex-vrouw van Peter dus).
Nog een aantal uurtjes gepraat over wat nou. Maar daar zijn we nog niet uit.
Wel gaan we morgen om 6 uur gewoon fietsen in het vogelreservaat dan hebben we dan maar weer gehad.


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Van Jaipur naar Barahtpur

31 juli



Jaipur

Vanmorgen een bezoek gebracht aan de Albert Hall, ofwel het centraal museum we hebben maar weer gekozen voor de audio rondleiding met koptelefoon omdat we dan toch de meeste informatie krijgen. Het is ondanks dat we al veel gezien hebben toch de moeite waard.


Jahdav heeft ons ook nog naar een textielfabriek gebracht, het was de enige commerciƫle activiteit, en omdat zijn baas mede eigenaar was zijn we maar mee gegaan.
Het viel alles mee, ze lieten ons de ouderwetse stempelmethode zien waar Jaipur zo beroemd om is. De kleuren veranderen in de zon van kleur nadat ze gestempeld zijn en zijn daarna wasbaar.


Ook hadden ze de mogelijkheid om kleding op maat te laten maken, daar wordt een vrouw hebberig van. Dus we hebben het er maar op gewaagd.

Peter en Tineke wilden heel graag een echte bollywood film zien dus dat stond voor hun op het programma, de rest is nog even op hun gemak gaan shoppen, maar er waren weinig souvenirs te scoren, het meeste is echt rommel.
Het was wel spannend of onze op maatgemaakte kleding wel op tijd gebracht kon worden er was tenslotte een grote stroomstoring, waar we in het hotel geen last van hadden omdat die hun eigen stroomvoorziening hebben.

De verrassing bewaren we voor thuis.


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Jaipur