dinsdag 17 juli 2012

17 juli dag 5

Vanmorgen op een redelijke tijd vertrokken we gaan op weg naar Bikaner is ong. 4 uur rijden. Onderweg hebben we weer een Haveli bezocht, ze zijn allemaal anders wat betreft de fresco's omdat ze allemaal een andere huisgod hebben en deze had ook nog het thema vervoermiddelen.


Dwars door de woestijn. De volgende stop was de rattentempel, we vonden het wel eng maar je moet het wel gezien hebben. De Hindi geloven dat de ratten gereïncarneerde mensen zijn en daarom zijn ze heilig. Als je de witte rat ziet brengt dat geluk. Jawel, gezien, dat was op zich al geluk hebben. Je moet er wel op blote voeten


naar binnen zoals in elke tempel. (slik-slik) Maar achteraf was het toch niet zo eng als we dachten.





Voordat we naar ons hotel gingen hebben nog het fort bekeken, wat veel mooier is dan het fort in Delhi.


Het is hier 40 gr. dus het pilsje in ons hotel was het heel erg welkom. Vanavond hebben romantisch getafeld op het dakterras en vroeg slapen wat morgen gaan we naar Jaisalmer


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Bikaner

16 juli dag 4

De eco-lodge is een accommodatie die het motto dicht bij de natuur heeft, zoveel mogelijk op zonne-energie, zuinig met water, eigen waterzuivering, groenten worden zelf gekweekt, ze geven workshops vegetarisch koken, verven van kleding enz. Het is soort boerderij met een 8-tal lemen gebouwtjes met in het midden een overkapping waar we heerlijk kunnen zitten. Voor vandaag staat er voor ons een fietstocht op het programma


maar omdat de temperatuur hier nogal oploopt in de middag hebben we besloten om voor het ontbijt (vertrek 6.00 uur) naar het volgende plaatsje te fietsen wat 8 km verder is. Het is prachtig om te fietsen in een omgeving waar het leven net op gang komt, we komen weer ogen tekort. Er zijn veel vogels vooral groene papegaaien, langs de kant van de weg doen 2 mannen hun behoefte, ieder aan een kant van de weg, volgens Ad kunnen ze dan nog even bijkletsen.


De plaatselijke jeugd wordt naar school gebracht met bussen, tuktuk's en riksja's. We gaan een Haveli bezoeken waar ook een museum is. Het is inmiddels 7.00 uur en geloof het of niet maar het museum is open en we kunnen een rondleiding krijgen. Een Haveli is een groot koopmanshuis, de ruimte voor het eigenlijke huis werd gebruikt om de zaken te doen en na de volgende poort komt het echte huis waar de vrouwen en de kinderen verbleven.


Rond een binnenplaats zijn de kamers, de keuken en de andere verblijven. Na de rondleiding nog even de naast gelegen tempel binnen gelopen waar we een mooie oranje stip op ons voorhoofd kregen en toen weer terug fietsen voor het ontbijt.


Pannenkoeken met yoghurt en jam.
Ook Nawalgarh moet nog verkent worden ook daar weer een tempel en een Haveli bezocht waar de gids erg zijn best deed om ons aan de hand van tekeningen op de muren het leven van de hindoestaanse goden uit te leggen. Midden in het dorp kwamen we in een straatje terecht waar we zeker een half uur hebben staan kijken naar alles wat voorbij kwam, Tineke noemde het net de optocht met carnaval. Na de lunch even een siësta want om half 5 begint de kookworkshop.





- Posted using BlogPress from my iPad

15 juli dag 3 in India

Gisteren na een lekker ouderwets potje gekaart te hebben zijn we om 11.00 uur naar bed gegaan om uit gerust de volgende dag de rondreis te starten. Om 08 .00 uur opgestaan en de tassen gepakt en na een heerlijk Indiase ontbijt vertrokken we om 10.00 uur vanuit Delhi naar NAlwalgarh. In het begin was de weg goed te berijden, alleen het verkeer wat zich op de weg bevond gedraagt zich onnederlands , wat een wegpiraten en dat is dan nog netjes uitgedrukt. Het duurde zeker ruim 1 uur voor we stad uitreden,de buitensteden zijn zeer modern gebouwd, verder hebben we onderweg nog leuke plaatjes kunnen schieten. Na 3 uur rijden gingen we lunchen, het was een net restaurant met een buffetvorm, ingericht voor de toeristen. Onder het eten hebben we de dames een behoorlijke moeilijk vraag voorgelegd, waarvan de uitkomst nogal problematischer was, de vraag was draaien we met de klok mee of draaien we tegen de klok in, het ging natuurlijk over de plaatswisselingen per dag in de auto,en zoals gebruikelijk waren ze het weer samen eens, beiden riepen met de klok mee , de definitieve uitkomst lees je verderop.Na het lunchen stapten we weer in de auto om de reis te hervatten, we waren goed en wel aan het rijden of een van de beide dames kwam terug op het genomen besluit, dit kan niet, zo zitten we geen een dag samen en na veel discussie werd na ruim een uur rijden( het schiet zo wel lekker op) het plan gewijzigd, Gonnie blijf zitten op de plaats waar je zit en Àd komt vanzelf.
Onderweg nog een neelcow gezien een wild dier voor Indiase begrippen, maar voor ons was het een kruising van een hert en een koe.


Onderweg nog gestopt bij een tempel waar we weer een paar leuke plaatjes hebben geschoten die we niet zomaar weggooien, dit wordt een groepsbesluit.


Laat in de middag, rond 16.00 uur aangekomen bij eco lodge, zag er schitterend uit, ieder een eigen hut, na inlevering van de paspoorten meteen de activiteiten gepland voor de volgende dag. We kregen we een heerlijk glaasje lemonwater aangeboden en we hebben lekker onder de binnenhut met propeller dit exclusieve verslag mogen schrijven.


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Delhi