donderdag 26 juli 2012

25 juli

Na een heerlijk ontbijt in de tuin vertrokken we om 9.00uur naar de tempel in de bergen.
Het was 20 km rijden over zeer slechte wegen, maar de omgeving werd steeds mooier, we reden langzaam de jungle in, zagen nog wat peacocks en vogels.
Voor we met de echte tocht startte liepen we eerst door een galerij aan eettentjes, snoep en speelgoedtenten.


Toen kwamen de eerste trappen in zicht, het zou een zware dag worden voor ons allen maar zeker voor Tineke. Overal stonden bedelaars, sommige met muziek, voor een foto of die meteen om geld vroegen, we wandelde rustig door. Onderweg nog vele malen gestopt voor het maken van een foto niet door ons, maar de andere bedevaartgangers wilden een foto van ons. We waren de enige toeristen dus wij waren ook een bezienswaardigheid. Ook aan apen ontbrak het niet


. We hadden onze schoenen zolang mogelijk aangehouden, maar we hebben ze toch op bevel achter moeten laten.


Na nog wat adelaars gesignaleerd te hebben kwamen we aan bij de tempel, een grot waar het draaide om een stalagtiet die continu waterdruppels liet vallen , dat grapje heeft veel druppeltjes gekost. Dus op naar het zwembad.




- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Ranakpur

24 juli


We hebben op aanraden van onze gids de route iets gewijzigd, in plaats van naar Udaipur gaan we naar Ranakpur, wat meer in een bergachtige omgeving ligt en waar de natuur heel mooi is. Mooi hotel waar je, je in de dertiger jaren van de vorige eeuw waant.




En het allermooiste, we hebben ook een zwembad, dus het eerste wat we doen is zwemmen. Daarna naar de chaumukha tempel, we moesten wel opschieten want om 5 uur ging hij dicht.




In onze onschuld wilde we foto's maken van de goden in deze tempel ( we hadden tenslotte betaald voor de camera) maar alleen de 1444 zuilen kwamen daarvoor in aanmerking. Even verderop nog een klein tempeltje met Kamasutra afbeeldingen.




Op de terugweg naar het hotel hebben we nog even kunnen genieten van de jungletuin van de Maharadja, bij zijn jachtverblijf.
Het was vandaag niet zo warm dus we konden deze keer buiten eten en kaarten.




- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Van jodhpur naar Ranakpur