zaterdag 28 juli 2012

28 juli

Gisterenavond gegeten op ons vertrouwde adres, toen we richting huis gingen hoorde we muziek en in no time stonden we midden in een tempel te dansen tussen de plaatselijke bevolking die een feest vierden in de tempel, dit feest is 1 maal per jaar ( hoezo geluk). We voelen ons hier erg welkom, we werden gisteren ook spontaan uitgenodigd om mee te doen met hun feest.


Wat goed is moet je zo houden, het bewijs is vanmorgen weer geleverd, ontbijten bij een andere haveli, leverde meer dan 1 uur wachten op 3 pancakes banana en een omelet op en dat is voor sommige een beetje teveel van het goede, en ze dan koud opgediend krijgen maakte het drama compleet. Gelukkig maakte de grote kannen koffie veel goed. Peter was al een keer op en neer gelopen om yadav op de hoogte te stellen dat het wat later werd.
Het was een regenachtige dag, ja dat kan ook in India. Yadav had een rondje Bundi op het programma staan, we reden in tegengestelde richting van onze fietstocht, hadden we toch een goede route gekozen. Gestopt bij een graftombe van 6 maharadjas , helaas was de deur op slot en hebben we met 5 over de muur staan gluren, de langskomende Indiƫrs zullen wel gedacht hebben.


Aan het meer zijn we bij het tuinhuis van de maharadja gestopt, waar ook Kiplin heeft gelogeerd, de schrijver van "jungle boek" .
In Bundi zijn een groot aantal stepwells, dat zijn putten naar het grondwater waar je via trappen bij kunt komen. De meest bekende ligt midden in de stad en wel 20 meter onder grond, hij is 300 jaar gelden gebouwd en ziet er nog gaaf uit. Het grondwaterpeil is niet meer zo hoog als vroeger i.v.m. Het slaan van putten voor de landbouw, er zitten wel 300 pijpleidingen in de tank verwerkt, gebouwd door de rijken van de stad voor de gewone mens.De plaatselijke gids verwees ons naar een andere put waar ook gezwommen en gewassen werd.
Het was een soort labyrint, je waande je in het game spel de prins of Persia.


Ook hier hebben ze weer een paleis maar wel wat vervallen en het wordt door de apen als nachtverblijf gebruikt, deze beesten laten een heleboel shit achter, dit dan weer gecombineerd met de ontlasting van de vleermuizen dan weet je waar je bent, India.





Maar ondanks die overlast is het paleis toch de moeite waard, mooie uitzichten maar ook hele mooie beschilderingen op de muren en plafonds dan naar beneden voor weer een portie stuffed Tomato of capsicum samen met een lekker koud biertje.
- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Bundi