zondag 22 juli 2012

22 juli

Peter en Ad zijn vroeg opgestaan voor een parkwandeling.
Bij het park aangekomen zagen we de eerste aap al zitten, Een stukje verder krioelde het van de apen, een man uit het dorp was ze daar aan het voeren met bananen. De apen kwamen uit de toppen van de bomen gesprongen om maar niet te worden overgeslagen.



De wandeling werd voortgezet richting tempel, waar een aantal jongeren een potje cricket speelde. De gracht voor de tempel , die verdeeld was in een aantal bekkens, waarvan er 2 gevuld waren, was een man aan het zwemmen. Ook zwommen er duizenden visjes vandaar de aanwezigheid van de kingsfischer, de ijsvogel,


en en nog een aantal andere soorten vogels, de vissen werden knap naar de kant gehaald.


Bij een rotsblok, was het ook feest voor de apen, ze werden gevoerd, nu met maïskolven, de gekste capriolen werden uitgehaald. Na het ontbijt, was weer overheerlijk, de auto in, want Yadav stond al ongeduldig op ons te wachten voor een bezoek aan een vishnoidorp. Onderweg weer de gekste verkeerssituatie meegemaakt, maar Yadav, onze gids en chauffeur loodste ons er feilloos doorheen. We hadden geluk we zagen een complete kudde antilopen.


Naast de weg een bont kleurenpalet van een 20 tal vrouwen die waren druk doende een geul te graven naar het meer. Tineke en Gonnie waren welkom maar de mannen niet, toen die dichterbij kwamen gingen de sluiers voor en was het gezellige onderonsje ten einde.


Het Vishnoidorp is een klein natuurreservaat waar vele soorten vogels leven, het water stond zeer laag, men wacht op regen. Iets verderop was een tempel gebouwd waar een ceremonie plaats vond, in het midden een vuur en een heilige man die adviezen gaf en doekjes in een boom hing. De volgende stop was een vloerkleden weverij en daarna siësta.


Om 18.00 uur gaan we weer naar het parkje maar nu met zijn vieren,

- Posted using BlogPress from my iPad