woensdag 8 augustus 2012

8 augustus

Vanmorgen gestart met een fietstocht rondje Khajuraho met als doel de oostelijke tempels en de oude stad.
Het was lekker fietsweer en we reden richting oostelijke tempels.
Om hier te komen moesten we eerst door het oude dorp, daar werden we geregeld lastig gevallen jonge Indiërs , dus de achtervolgers gewaarschuwd dat we alleen gezellig wilden rondfietsen.
Ondertussen aangekomen bij de Wanana tempel, we waren de enige, rondleiding gekregen, bij elke tempel is een"bewaker" of gids hoe je het wilt noemen.




Nadat alle goden waren gezien en opgenoemd met naam nog even in de tempel gaan kijken om naar de volgende te vertrekken, de Vanan tempel, deze was er 300 meter vandaan.
Weer terug via het Nanora meer, waar we een paar vissers hebben gespot.
Daarna via de structuurweg van Khajuraho het plaatsje in gefietst, na wat gedronken te hebben en wat wifi gebruiken, richting marktplein voor wat mango s en bananen.
Toen weer via de rondweg naar de echte oostelijke tempels, de oudste, de Jain tempel, de Parsvanatha en de Adinatha tempels, prachtige tempels met schitterend beeldhouwwerk en prachtige torens, shikara's genaamd.








Hierna retour hotel, voor een duik in het zwembad, de temperatuur was ondertussen flink gestegen.
Na een korte siësta richting de laatst ontdekte tempel de Chatuchur,
Tempels hebben we eigenlijk wel genoeg gezien, maar deze liggen 3 km buiten het dorp en zo hebben we mooi een doel om naar toe te fietsen, het zijn er 2 waarvan er 1 pas in 1999 ontdekt is. Raar dachten we die zie je toch liggen maar ze bleken nog half onder het gras en modder te liggen en er werd hard gewerkt om alles onder het zand vandaan te halen, we mochten geen foto's maken maar we kregen wel een heleboel uitleg, rondom liggen nog 4 tempels onder de zode maar die komen later aan de beurt, het deed ons een beetje aan de Maya tempels in Mexico denken daar ligt ook nog heel veel onder de grond en in het oerwoud.
Op de terugweg werden we door de old-village gestuurd en dan zie je op de fiets wel veel van het dagelijkse leven in India, het is wel raar om een combinatie te zien van de moderne wereld en de middeleeuwen.


Kinderen met een mobieltje en even verder op een poepend kind naast de weg, geen sanitair, wel open riool, bedden onder een afdak, geen deuren en geen ramen, wel kinderen in uniform die uit school komen en goed Engels spreken, en jochies die niet naar school gaan maar je aanklampen om zogenaamd hun Engels te oefenen. En als klap op de vuurpijl werd ons ook gevraagd of we zin hadden in een opiumpijpje.
En dan het eerste echte terras in India, onder een boom recht voor de ingang van de erotische tempels. Lekker zo'n koud biertje.


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Khajururaho

6 augustus

Orchha

Orchha is toch een eigenaardig dorp in 1531 was het de hoofdstad van de Bundela-koningen. Dat blijkt ook wel uit de overblijfselen. Er staan hier minstens 10 tempels en paleizen. Een tempel is zo groot dat je net als bij de Efteling door hekken geleid wordt, je mag helaas geen foto's maken maar het is een heel spektakel daarbinnen. Je schuifelt lang het heiligdom waar de mensen bloemen naar binnengooien en de priesters heilig water naar buitengooien.



Verder staan er een hoop hotels, misschien nog 10 kleine huisjes en de rest van de mensen woont in hutjes bedekt met plastic langs de weg, de winkeltjes zien er ook zo uit. Dus niet afgesloten, een paar palen, een geïmproviseerd bed en natuurlijk geen badkamer of wc. Dat verklaart de opmerking van gister en dat het geen incident is laat de foto zien.


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Orchha

7 augustus


Van Orchha naar Khajuraho

De rit viel mee, Yadav had aangegeven dat de weg ook erg slecht was maar dat was maar een stukje. Het hotel was weer uitstekend en erg luxe met een groot zwembad.


We zitten op loop afstand van de erotische tempels dus op onderzoek uit.

We werden weer meteen aangesproken door een paar jongens die niks wilde alleen maar hun Engels wat ophalen (ja, ja). Maar ze hebben ons wel wat wegwijs gemaakt. Toen we op het punt stonden om het tempelcomplex in te gaan werden we overvallen door een echte moessonbui, dat was de eerste in al die tijd dat we hier zijn.


We zijn maar een restaurantje ingevlucht om wat te drinken en de bui af te wachten. Het westelijke tempelcomplex moet nu maar wachten tot overmorgen want morgen hebben we al fietsen gehuurd om de rest van de tempels en de omgeving te verkennen.


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Khajuraho