maandag 13 augustus 2012

13 augustus

Varanasi
De Marinika ghat had zoveel indrukken achtergelaten, dat we vanmorgen besloten om nog een keer te gaan kijken.
Voor we daar aankwamen hadden we in de zeer smalle steegjes al vele malen moeten uitwijken voor de koeien en de buffels. Verder was het oppassen geblazen waar je je voeten neerzette, de stenen waren volop besmeurd met....ja je raad het al.
Bij de ghat aangekomen leek het in het begin heel rustig, maar daar kwam snel verandering in, vanuit alle steegjes kwamen de familieleden met hun dierbare aangedragen en in een mum van tijd hebben we er 6 voorbij zien komen, die allen werden neergezet, om ondergedompeld te worden in de Ganges om daarna te worden bijgezet op het platform, met de brandstapels.
Normaal worden de crematies ook op de trappen uitgevoerd maar door het hoge waterpeil van de Ganges was dit niet mogelijk, het waterpeil was overigens weer een meter gestegen.




Na dit korte bezoek gingen we op zoek naar de andere ghat waar crematies plaatsvonden, we hebben door allerlei steegjes gewandeld onder zeer broeierige omstandigheden, het water gutste van ons hoofd en rug. Maar de ghat hebben we niet gevonden dus maar weer terug voor de lunch en een lekkere douche .
Laat in de middag nog even naar de bazaar om nog wat cadeautjes te scoren.








Na wat chillen, voor de laatste keer naar " ons" terras, het was er heerlijk er waaide een lekker zwoel windje, en dan dat magnifiek uitzicht over de Ganges en Varansi .
De ceremonie konden we deze avond vanaf het terras volgen tijdens het diner.,we konden precies op het platform kijken.
Na deze mooie avond voor de laatste keer de koffers nog eens goed schikken voor de laatste etappe.
- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Varanasi