zondag 29 juli 2012

29 juli

Na ontbijt met heel veel vliegen stond Yadav weer op ons te wachten om ons naar de volgende bestemming te brengen. De reis was maar 200 km dus we dachten dat wordt een makkie. Maar we zijn in India.




Opgebroken wegen die misschien ooit autobaan worden, stukken vierbaans weg waar aan beide kanten links en rechts gereden wordt, dus eigenlijk twee 2-baans wegen naast elkaar. Vrachtauto's die stilstaan, op de verkeerde weghelft rijden, inhalen aan de verkeerde kant, spookrijders, tractors, tuktuks, fietsen, brommers en dan de heilige koeien die overal tussendoor lopen of oversteken en zelfs geiten en varkens die god weet waar vandaan komen. Dus chaos. Dus we doen er ruim 5 uur over.








Toch maar eerst iets zien voordat we naar het hotel gaan, en ook deze keer is het weer de moeite waard.
We beginnen bij de Jantar Mantar een observatorium dat 300 jaar geleden is gebouwd en waar je tot op 2 sec. nauwkeurig de tijd kunt aflezen op een reusachtige zonnewijzer, waar je precies kunt bepalen waar op welke plaats de zon staat, waar een ander bouwwerk aangeeft welk horoscoopteken en welke ascendant er op dit moment geldt en ga zo maar door. Heel indrukwekkend.




Daarna naar het paleis waar de maharadja van Jaipur ( 14 jaar oud) met zijn familie nog steeds woont, hij is niet aanwezig volgens de vlaggen op de toren, maar hij is op school z'n 150 km verder, waar een traditionele opleiding in Engelse stijl gevolgd wordt volgens een eeuwenlange traditie.




Ook hier hebben we weer een leuke gids die ons alle feitjes over de zalen, kleding, waterkruiken ( van zilver met een inhoud van 9000 liter) en wapens kan vertellen.
Daarna naar ons hotel dat weer een prachtig paleisje op zich is.
- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Van Bundi naar Jaipur