vrijdag 27 juli 2012

27 juli

Dat er hier overal heilige koeien op straat lopen zijn we al gewend maar dat ze ook bij willen houden wat er in ons hotel gebeurd dat is nieuw.





Vandaag staat er een fietstocht op het programma. De fietsen hebben we gisteren al geregeld, voor 50 rps =€ 0,75 per persoon hebben we een hele dag de beschikking over 4 fietsen.
De tocht gaat langs een meer boordevol lotusplanten, je kan het water nauwelijks zien. Bij het meer zijn een aantal trappen die door wat mannen worden gebruikt om de was te doen, we hebben nog even gekeken of Peter zijn wasje er ook bij was maar dat zou te mooi zijn.


We komen voorbij een zwemplek voor jonge mannen die weer met z'n allen op de foto willen. We snappen nog steeds niet waarom, ze hebben zelf de foto niet en ze willen ook geen geld, maar we voldoen maar weer aan het verzoek. De tocht gaat verder door een mooi natuurgebied waar we weer allerlei mooie vogels en andere dieren op gevoelige plaat zetten.


Achteraf blijkt dat we een rondje hebben gefietst want toen we na 2 uur fietsen bij een restaurant ( in aanbouw) iets wilde drinken (wat dus niet lukte) bleken we 2 km van Bundi verwijderd te zijn. Na een drinkstop toch nog even met de fiets over de markt, jaja ( zie foto).


Kleding kopen is er hier niet bij, overal stoffenwinkels en kleermakers maar niks voor ons, toch jammer.

Overal zie je hier gaas of tralies voor de openingen in de huizen, dit is om de brutale apen buiten te houden, overal waar je kijkt zie je wel een aap op een dak, of een hele familie, als we in een tuin zitten te lunchen worden we van 4 kanten gadegeslagen door de apen. Best eng want ze zijn zo beneden, maar dat durven ze toch niet want de windbuks staat klaar.



- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Bundi

26 juli

Vandaag wordt het een lange dag in de auto. Maar het eerste stuk is erg mooi, met veel haarspeldbochten wat wel iets weg heeft van de achtbaan in de Efteling maar dan met tegenliggers. De tocht door de bergen geeft een heel ander beeld van India, we hebben inmiddels de woestijn echt achter ons gelaten.

Dat yadav zijn plekjes echt wel kent blijkt als hij opeens stopt en ons met camera de auto uitstuurt, wat nou.


Na wat rondkijken bleek dat we onder een paar bomen stonden die door vliegende honden als slaapplaats gebruikt werden. Verder is er ook nog een diepe put met een ouderwets rad dat voor de watervoorziening zorgt.


Voor de lunch heeft hij een restaurant uitgezocht met zicht op een waterval, maar omdat het hier al meer dan een jaar niet heeft geregend is de waterval niet meer dan een piesstraaltje en aangezien alle Indiƫrs hun behoefte langs de weg doen is dat niks bijzonders.

Bundi is een leuk provincie stadje,


met een paleis en een fort en een grote markt, alles weer even kleurrijk. Ook ons hotel barst van de kleuren. Is erg schoon dus we zijn weer tevreden.



- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Van Baratpur naar Bundi