vrijdag 13 juli 2012

13 juli de eerste dag

Om 9 uur ons eerste ontbijtje in India, daarna met een boy naar het nabije winkelcentrum om geld te pinnen en om een sim kaart te kopen zodat we bereikbaar zijn voor onze chauffeur en omgekeerd. Pin kon tot max. 10000 rupi wat € 150,- is. Dat moest dus een keer of 5 per stel want we moeten de auto nog betalen en de pot vullen. Daarna met de metro naar het centrum wel even uitzoeken hoe het werkte maar al snel hadden we 4 muntjes voor ongeveer € 0,25 per stuk.
In het centrum was het een drukte van belang, overal waren ze aan het werk en dat maakte de rotzooi compleet. Peter werd al snel aangeklampt door een jongen die ons de weg wel zou wijzen. Dat was niet nodig de winkels kunnen we zelf wel vinden, de tassen raken steeds voller en de portemonnee steeds leger maar we hebben leuke dingen gescoord.
We hadden van Ashwani ( de eigenaar hier) een adres gekregen van een goed restaurant maar dat weten meer mensen hier, er stond een flinke rij voor de deur en na ons te hebben aangemeld bij de jongen aan de deur kregen we te horen dat we een half uur moesten wachten om binnen te komen. Maar weer winkelen dus en na een half uur waren we bijna aan te beurt. Maar het was het wachten waard want het eten was heel goed. We hadden ieder een dienblad met 9 schaaltjes waarin allerlei lekkernijen zaten van scherp via mild naar zoet. Met rijst en papadum. En dat voor € 3,75 per persoon incl. water.
Net op tijd voor een hevige regenbui waren we rond 6 uur weer binnen.


- Posted using BlogPress from my iPad

Eerste dag

Vanmorgen om 6 uur stond ons Rikje voor de deur, niet helemaal fit na een avondje kermis maar de reis kon beginnen. Ad heeft gereden zodat onze jongen nog een uurtje kon slapen. We konden meteen inchecken. Na een korte stop in Zürich hebben we een vlotte reis naar Delhi gehad, de verzorging aan boord was perfect. Om 20.00 uur onze tijd waren we al in Delhi waar het 23.30 uur was. Om 00.15 uur stonden we al buiten waar we werden opgewacht door onze chauffeur. Deze man is ook onze chauffeur voor de rest van de vakantie. De auto is groot genoeg. Na een half uurtje rijden kwamen we bij een poort waarmee de wijk waar onze B&B is wordt afgesloten dus het was daar veilig. De kamers zijn lekker groot en koel, wat ook wel fijn is als het s' nachts zo'n 29 graden is, en de rest ziet er ook erg goed uit. Nog even een borreltje en dan lekker slapen.


- Posted using BlogPress from my iPad