maandag 30 juli 2012

30 juli



Drukke dag, zo druk dat we aan het eind van de dag niet meer weten waar we mee begonnen zijn. Maar de foto's bieden uitkomst.
Als eerste de Jai Mahal, het waterpaleis waar de Hindi komen baden in het heilige water. Het is maandag dus de dag van Krisna en de vrouwen komen bidden en baden voor gezondheid en een lang leven. Op straat lopen de vrouwen allemaal onder een sluier maar hier gaan zelfs de borsten bloot, wat voor de beveiliging een mooi schouwspel is.





Bovenin is nog een tempeltje waar we nog wat extra uitleg kregen, een rode stip , een armbandje en er werd nog een mantra gebeden en dat alles voor ons geluk (dus dat kan niet meer kapot)


Via een tempeltje naar het Amber paleis, hier waande we ons echt in een paleis uit duizend en een nacht, we krijgen daar een goed beeld van het leven de Maharadja's en hun harem,


de rijkdom druipt eraf, dit in tegenstelling tot de gewone bevolking.
Ook nu zijn de verschillen groot, in de moslimwijk is de armoede schrijnend, de mensen wonen op elkaar in tenten van stukken plastic, tegen een muur gebouwd of tussen de vuilnis.

Op weg naar het paleis komen we een stoet olifanten tegen die terugkomen. Volgens Yadav mogen de olifanten nog maar een keer per dag naar boven met de toeristen omdat er vorig jaar een ongeluk is gebeurd met slecht verzorgde, en vermoeide olifanten die enkele Duitse toeristen hebben aangevallen.


Na de lunch nog naar de grafmonumenten van Gaitor waar alle overleden Maharadja's worden herdacht en daarna zwemmen, en een heerlijk koud biertje (de strong variant van 8%).



- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Jaipur