zaterdag 14 juli 2012

Gisteren avond lekker gegeten in een restaurant dat ons was aanbevolen door de eigenaar van onze accommodatie. We zijn daarvoor met de tuktuk naar het grote winkelcentrum geweest. Daarna nog wat kaarten en vroeg naar bed want we zijn vanmorgen om half 6 opgestaan we moesten nl. om half 7 in oud Delhi zijn omdat we een fietstocht hadden afgesproken. De eigenaar van de fietsorganisatie " Delhi by cycle" bleek een zoon van een oud- vriendin van Tineke te zijn.
Dit was echt ondergedompeld worden in chaos, de cultuurschok van compleet.
Kleine steegjes,vies en vuil, overal mensen die lagen te slapen, koeien, geiten, mensen met houten karren vol geladen met van alles en nog wat, tuktuk's, riksja's, auto's, fietsers, bussen en vrachtwagens, en dan dwars door de slagerswijk, buffelkoppen en buffelpotten in een grote bak, eetkarren, nog meer slapende mensen zelfs op de middenberm van een wat bredere weg, dan opeens brede lanen met grote villa's, en in een hoek een tentje waar we thee (op z'n Engels ) hebben gedronken, lekker in de schaduw van een boom, dan weer op de fiets het was inmiddels een heel stuk drukker, veel getoeter en er kwam van alles kriskras voorbij. Weer door smalle steegjes naar een restaurantje voor het ontbijt. Roti ( brood) met geiten stoofpot en vegetarisch linzencurry.
Na de fietstocht met de tuktuk naar het rode fort en daarna naar de grootste moskee van India waar we 3 kwartier moesten wachten en een soepjurk aan moesten
Toen de volgende uitdaging, met een tuktuk met 3 man op de achterbank en Ad innig gearmd met de chauffeur voor, en dan dwars door de spits van oud naar nieuw Delhi, chaos ten top. Maar we hebben het gered na een lekkere lunch om half 4 met de metro terug naar huis. We zijn bekaf maar voldaan.









- Posted using BlogPress from my iPad