zaterdag 4 augustus 2012

4 augustus

Van Agra naar Orchha

Om half 6 opgestaan omdat de Taj Mahal al om 6 uur open gaat en dan is het nog niet zo druk en warm.
Ons hotel bevindt zich tussen de kassa en de ingang dus dat is makkelijk te regelen. De foto's spreken voor zichzelf, het is een fantastisch gezicht en nu zie pas hoe ontzettend groot de gebouwen zijn en het terrein is.





Na een uur of 3 daar rondgelopen te hebben hadden we alles wel gezien en zijn weeer teruggegaan om te ontbijten en de koffers te pakken, die stemming was wel een beetje down omdat we afscheid moesten nemen van Tineke en Peter.





Zij naar Delhi en wij naar Orchha.

Dat was 250 km maar de rit is het best te omschrijven als een jeepsafari met tussendoor een achtbaan met tegenliggers, Yadaf had zijn handen vol en heeft ook geen tijd genomen om te stoppen omdat het anders te laat werd.
We kwamen om 6 uur aan, dus het was een heftige rit.

Hotel is zeer luxe en ligt heel mooi tussen een rivier en een oude tempel aan de rand van het dorp. Het zwembad is gezellig vol omdat een bedrijf hier zijn uitje heeft daarom is op het grasveld ook een disco opgebouwd en is er een gezellig feest.



- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Agra

3 augustus

Omgeving Agra

Vandaag is het vrijdag en dan is de Taj Mahal niet open, dus we zorgen dat we vandaag de hoogte punten buiten Agra gaan bezoeken, want de tijd is kostbaar als je al zo snel terug moet.

Eerst maar naar Fatehpur Sikri een paleis dat door een Mongol-keizer is gebouwd in 1571, en omdat dat een moslim was staat er ook een grote moskee.





Eerst maar het paleis bekijken, we denken in eerste instantie we hebben wel mooiere gezien, maar dan blijkt dat we van de ene binnenplaats naar de andere kunnen en dat het complex wel erg groot is, en de laatste binnenplaats is natuurlijk weer het harem complex.
Via het paleis kunnen we doorlopen en naar de moskee, ik heb weer meteen een gidsje aan mijn kont hangen die zelfs met de stok van Tineke niet weg te krijgen is, het was wel een schat van een manneke maar als we hier gebruik van maken houden we dit systeem in stand en we vinden echt dat die manneke's naar school moeten in plaats van hier de gids uit te hangen.


Dus hij komt alleen maar om de hoek kijken als Tineke niet kijkt, achteraf blijkt dat ze op onze kaartjes uit zijn, die al afgescheurd zijn dus onbruikbaar zou je zeggen, maar hier hebben ze corrupte gidsen die de oude kaartjes voor 10 rupee van die kinderen kopen en dan de toeristen oplichten voor 250 rupee.

Maar de moskee is indrukwekkend, er is ook nog een tombe van een heilige man, waar Ad weer een doek om zijn blote knieƫn moet slaan en wij allemaal een mini vergietje op ons hoofd moeten zetten.


Na de lunch zijn we naar de mini Taj Mahal geweest, ook een grafmonument maar kleiner en daar mag je binnen wel foto's maken, en daarna naar de overkant van de rivier om de echte vanaf het water(wel erg weinig want de regens blijven hier uit, en dat wordt een groot probleem) te bekijken.





Nog snel even zwemmen en dan is de dag al weer om.


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Agra