dinsdag 17 juli 2012

16 juli dag 4

De eco-lodge is een accommodatie die het motto dicht bij de natuur heeft, zoveel mogelijk op zonne-energie, zuinig met water, eigen waterzuivering, groenten worden zelf gekweekt, ze geven workshops vegetarisch koken, verven van kleding enz. Het is soort boerderij met een 8-tal lemen gebouwtjes met in het midden een overkapping waar we heerlijk kunnen zitten. Voor vandaag staat er voor ons een fietstocht op het programma


maar omdat de temperatuur hier nogal oploopt in de middag hebben we besloten om voor het ontbijt (vertrek 6.00 uur) naar het volgende plaatsje te fietsen wat 8 km verder is. Het is prachtig om te fietsen in een omgeving waar het leven net op gang komt, we komen weer ogen tekort. Er zijn veel vogels vooral groene papegaaien, langs de kant van de weg doen 2 mannen hun behoefte, ieder aan een kant van de weg, volgens Ad kunnen ze dan nog even bijkletsen.


De plaatselijke jeugd wordt naar school gebracht met bussen, tuktuk's en riksja's. We gaan een Haveli bezoeken waar ook een museum is. Het is inmiddels 7.00 uur en geloof het of niet maar het museum is open en we kunnen een rondleiding krijgen. Een Haveli is een groot koopmanshuis, de ruimte voor het eigenlijke huis werd gebruikt om de zaken te doen en na de volgende poort komt het echte huis waar de vrouwen en de kinderen verbleven.


Rond een binnenplaats zijn de kamers, de keuken en de andere verblijven. Na de rondleiding nog even de naast gelegen tempel binnen gelopen waar we een mooie oranje stip op ons voorhoofd kregen en toen weer terug fietsen voor het ontbijt.


Pannenkoeken met yoghurt en jam.
Ook Nawalgarh moet nog verkent worden ook daar weer een tempel en een Haveli bezocht waar de gids erg zijn best deed om ons aan de hand van tekeningen op de muren het leven van de hindoestaanse goden uit te leggen. Midden in het dorp kwamen we in een straatje terecht waar we zeker een half uur hebben staan kijken naar alles wat voorbij kwam, Tineke noemde het net de optocht met carnaval. Na de lunch even een siƫsta want om half 5 begint de kookworkshop.





- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten